Sluiten

FC Barcelona Museum is tijdelijk verhuisd

Gepubliceerd op 08 juni 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

FC Barcelona Museum

De Camp Nou Experience zoals we die tot deze maand kenden, is er voorlopig niet meer. Nu de verbouwing van het stadion van voetbalclub FC Barcelona zijn tweede fase in gaat, is het stadion voor ruim een jaar gesloten. De bovenste derde ring van de tribunes gaat nu verwijderd worden. Hierdoor is het stadion nu niet meer toegankelijk voor het publiek en voor de spelers van FC Barcelona. Die moeten hun voetbalwedstrijden voorlopig afwerken in het Olympisch Stadion van Barcelona, die op de berg Montjuïc staat.

Geen rondleidingen in het stadion

Voorlopig zullen er dus geen rondleidingen in het beroemde stadion gehouden worden. Jammer voor de fans die speciaal hiervoor naar Barcelona gekomen zijn. Het betekent dat het FC Barcelona Museum in Camp Nou ook niet bezocht kan worden. Maar daar is een oplossing voor gevonden: sinds eergisteren kunnen fans het tijdelijke FC Barcelona Museum bezoeken. Dat is gevestigd in het gebouw waarin vroeger Palau de Gel zat. Eergisteren vond daar het openingsevenement plaats van het tijdelijke FC Barcelona Museum.

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta benadrukte dat “dit museum het eerste stukje Espai Barça is, waar een plek is gewijd aan dit nieuwe thuis voor alles FC Barcelona” en waar “bezoekers de gevoelens en emoties zullen voelen van een reis naar de toekomst van Spotify Camp Nou”.

Locatie

Het tijdelijke FC Barcelona Museum bevindt zich feitelijk naast het stadion. De bereikbaarheid is daardoor hetzelfde gebleven. Als je met metrolijn L3 reist en uitstapt bij metrostation Pala Reial, dan hoef je nog maar een kleine tien minuutjes te lopen naar het museum.

Nieuwe naam voor de tour

Het bezoek aan het museum heeft nu “Barça Immersive Tour”. Het museum is sinds 7 juni geopend en is zeven dagen in de week geopend. Eerste kerstdag (25 december) is de enige feestdag dat het museum gesloten is. De Barça Immersive Tour duurt ongeveer een uur.

BEKIJK DE TOUR

Uitzicht op de bouwwerkzaamheden

Het uitzichtpunt is het hoogtepunt van je bezoek aan het nieuwe Barça Museum. Vanaf dit kleine uitkijkpunt kun je de spannende transformatie van het nieuwe stadion van FC Barcelona van dichtbij bekijken. Voel de opwinding als je getuige bent van de lopende bouw en maak deel uit van de grootsheid die nog moet komen. Bovendien heb je vanaf hier direct toegang tot de Barça Store.