Sluiten

Barcelona reisgidsen

Barcelona reisgidsen

Ons advies is om Barcelona niet te verkennen zonder reisgids en/of een goede plattegrond. Als je niet weet wat de hoogtepunten van Barcelona zijn en hoe je er komt, dan mis je hoogstwaarschijnlijk een hoop. Zo kun je sommige pleinen gemakkelijk vergeten, omdat de toegang tot het plein minder groots is dan het plein zelf. Een voorbeeld hiervan is Placa Reial. Ook sommige overdekte markten zijn niet direct goed zichtbaar en voor een aantal bezienswaardigheden moet je de tram, metro of bus instappen om er te komen.

De beste reisgids

Welke reisgids het beste is, is persoonlijk. Wij vinden zelf de ANWB Extra reisgidsen altijd wel aangenaam. Niet te dik, voldoende basisinfo en een fraaie plattegrond erbij waar de hoogtepunten op aangegeven staan.

Ook erg populair zijn de reisgidsen van Capitool, Marco Polo en de 100% Barcelona gids.

Apps

Wie geen zin heeft om met een papieren gids op zak te moeten lopen die kan ook speciale Barcelona ‘apps’ downloaden. Diverse reisgidsen zijn op deze manier digitaal te downloaden, net als plattegronden en metrokaarten. Sommige apps zijn gratis, voor anderen moet je betalen.

Zo kun je bijvoorbeeld Google Maps gebruiken om te navigeren en om te kijken wat er in de buurt allemaal te zien is. Belangrijke bezienswaardigheden, monumenten en musea staan vrijwel allemaal zichtbaar vermeld in Google Maps. Horecagelegenheden zoals bars, restaurants en hotels vind je ook via Google Maps. Als je data wilt besparen, dan kan het handig zijn om de online kaart van Barcelona alvast op je smartphone te zetten op het moment dat je dat gratis via Wi-Fi kunt doen.