Sluiten

Winkelen in Barcelona

Winkelen in Barcelona

Barcelona is een winkelparadijs. Op de internationale lijst van beste winkelsteden worden Milaan, Parijs, Londen, Dubai en Tokio hoger aangeschreven, maar eerlijk gezegd is winkelen in Barcelona net zo leuk. Natuurlijk vind je ook in Barcelona de geijkte grote ketens zoals de warenhuizen van El Corte Inglés en modewinkels zoals Mango, Zara, Tommy Hilfiger etc. Het mooie van Barcelona is dat er behalve de bekende merken nog zoveel leuke zelfstandige winkels zijn. Schoenen, antiek, design, mode, delicatessen… alles is er volop te koop in Barcelona.

Bekende winkelstraten in Barcelona zijn o.a. Carrer de Pelai, Passeig de Gracia, La Rambla, Passeig del Born en Portal de L´Àngel. Bekende winkelcentra zijn Las Arenas (gevestigd in een voormalige stierenvechtersarena), Maremagnum (bij Port Vell) en L´illa Diagonal. Het leukste is echter het winkelen in de straatjes van het historische Barcelona. Hier kun je snuffelen in de kleinere winkeltjes. Met name in de wijken Barri Gotic, El Raval en Cuitat Vella is het een waar feest voor shop-a-holics.

Prijzen en openingstijden

Winkel is open

Barcelona is geen goedkope stad om te winkelen. Toeristische meuk wordt tegen te hoge prijzen aangeboden en op het moment dat je wel voor hogere kwaliteit gaat dan hoort daar ook een navenant hogere prijs bij. Wil je op koopjes jagen dan moet je in januari/februari of juli/augustus naar Barcelona gaan. De uitverkoopperiode is in Spanje wettelijk vastgelegd. De winteruitverkoop begint in de tweede week van januari. De zomeruitverkoop start 1 juli. In augustus is het officieel ook nog uitverkoop, echter zijn een aantal kleinere winkels dan gesloten vanwege de zomervakantie.

De winkels zijn gemiddeld genomen vanaf 10 uur tot rond 14 uur geopend, daarna is het siësta. De winkels openen hun deuren weer tussen 16 en 17 uur om meestal tot een uur of acht ‘s avonds open te blijven. Op zaterdag sluiten de winkels meestal rond 14 uur en op zondag zijn veel winkels gesloten. Grotere winkelketens hebben vaak geen middagsluiting, net als de grote winkelcentra. De winkels in winkelcentra zijn vaak van maandag tot en met zaterdag doorlopend geopend van 10 tot 21 of zelfs 22 uur.