Sluiten

Eten en drinken in Barcelona

Eten in Barcelona

Barcelona heeft veel te bieden op culinair gebied. Je kunt hier genieten van de Spaanse keuken, maar ook van heerlijke internationale gerechten. Pas echter goed op. Er zit immers ook veel kaf onder het koren. Er zijn veel plekken waar toeristen gelokt worden met lage prijzen en waar helaas het kwaliteitsniveau overeenkomt met het prijsniveau.

Op deze pagina lees je alles over eten en drinken in Barcelona.

Tapas

Barcelona heeft heel wat te bieden op het gebied van tapas. Een tapa is eigenlijk een klein hapje dat bij een biertje of een wijntje geserveerd wordt. De afgelopen jaren zijn tapas uitgegroeid tot een waar fenomeen, waarbij vooral niet-Spanjaarden een manier hebben gevonden om gezamenlijk van verschillende onderdelen van de Spaanse keuken te genieten. Je bestelt kleine porties (tapas) of wat grotere porties (raciones) om die vervolgens met de hele tafel te delen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om per persoon enkele porties te bestellen om zelf op te eten.

In Barcelona vind je uitstekende, goede en minder goede plekken waar je tapas kunt eten. Hoewel tapas in minder toeristische steden vaak redelijk goedkoop zijn, liggen de prijzen voor goede tapas in het toeristische deel van Barcelona vaak wat hoger. Waar je minder betaalt (vaak zie je aanbiedingen van 3 tapas voor 10 euro en zo) daar moet je vaak ook rekening houden met mindere kwaliteit. Vaak wordt er dan bespaard op de ingrediënten.

Laat dineren

Toeristen zijn vaak te herkennen aan het tijdstip waarop ze ’s avonds aan tafel gaan. Spanjaarden zul je zelden voor 19 uur zien verschijnen in een restaurant of op een terras. In ieder geval niet om te eten. Het diner start voor de meeste locals pas ergens tussen 20 en 21 uur. Vervolgens kan men gerust tot middernacht genieten van alle spijzen e n dranken die voorbijkomen.

Bar Milano

Bar Milano

Een favoriete cocktailbar van ons is Milano. De meeste keren als we in Barcelona zijn, bezoeken we ook Milano een keer. Deze cocktailbar combineert heerlijke cocktails met heerlijke livemuziek. Het betreft bijna altijd jazz of blues. Milano is gevestigd vlakbij Placa de Catalunya, aan de Ronda Universitat nummer 35. Milano is gevestigd in de kelder en heeft geen buitenterras.